Loading...

Γιατί να επενδύσετε στην Ελλάδα

Ηλιόλουστες ημέρες και υπέροχα τοπία σε μία από τις πλεόν επισκέψιμες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που ικανοποιεί τις προσδοκίες κάθε επισκέπτη τόσο για εκείνους που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τη μοναδική παραδοσιακή κουλτούρα και τα μεγαλοπρεπή αριστουργήματα της αρχαιότητας, όσο και για αυτούς που αναζητούν αμμουδιές και έντονη νυχτερινή ζωή. Η Αθήνα, πρωτεύουσα της χώρας, συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μίας αναδυόμενης μητρόπολης με την ιστορική σημασία της αρχαιότερης πόλης στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα περιλαμβάνει

Ηπειρωτική Χερσόνησος (Ηπειρωτική Ελλάδα)

Ηπειρωτική Χερσόνησος (Ηπειρωτική Ελλάδα), εκτείνεται από το νότιο τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας μέχρι το βορειότερο τμήμα της Θράκης.

Χερσόνησος της Πελοποννήσου 

Η Χερσόνησος της Πελοποννήσου χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα με τη Διώρυγα της Κορίνθου.

Αρχιπέλαγος

Το Αρχιπέλαγος απαρτίζεται από περίπου 6.000 νησιά και νησίδες, διασκορπισμένα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, από τα οποία 227 είναι κατοικημένα. Τα περισσότερα βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος και χωρίζονται σε επτά νησιωτικά συμπλέγματα: Νησιά Βόρειου Αιγαίου, Σποράδες, Εύβοια, Νησιά του Αργοσαρωνικού, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη. Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Ελλάδα με αριθμούς

131.957 χλμ

Συνολική έκταση της Ελλάδας

10.815.197

Πληθυσμός (Απογραφή 2011)

13.676 χλμ

Μήκος ακτογραμμής της Ελλάδας, σύμφωνα με το CIA World Factbook, 7.500 χλμ. της οποίας περιβάλει τα χιλιάδες νησιά του Ελληνικού Αρχιπελάγους 

80%

Της χώρας αποτελείται από βουνά ή λόφους, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης
Η Ελλάδα πρόσφατα ανέκαμψε από μία οικονομική κρίση που διήρκεσε περισσότερο από δέκα έτη. Η αξίες των ακινήτων που επηρεάστηκαν έντονα, με αφύσικα χαμηλή ζήτηση και σημαντική πτώση των αξιών, βρίσκονται πλέον σε τροχιά αύξησης ακολουθώντας μία υγιή αυξητική τάση με σταθερή άνοδο της ζήτησης για οικιστικά και εμπορικά ακίνητα. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο πολλών διεθνών επενδυτικών εταιρειών που σκοπεύουν να συμπεριλάβουν ως σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων τους τις επενδύσεις σε Ελληνικά Ακίνητα. Επιπλέον, το πρόγραμμα Golden Visa έχει προσελκύσει αρκετούς ιδιώτες επενδυτές που αποκτούν οικιστικά και εμπορικά ακίνητα ως επένδυση. Σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση της ζήτησης λόγω του τουρισμού και των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων καθώς και την ανάκαμψη της εγχώριας αγοράς, οδηγούν σε μία υγιή αναπτυσσόμενη αγορά με πολλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Άδειες Διαμονής – Χρυσή Βίζα

Ο Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης (Ν. 4251/2014, ΦΕΚ 1, αρ. 80) περιέχει διατάξεις που διευκολύνουν τη διαμονή επενδυτών από τρίτες χώρες των οποίων οι επενδύσεις χαρακτηρίζονται ως στρατηγικές επενδύσεις, μέσω της παροχής διευρυμένων ορίων παραμονής για εκπροσώπους επενδυτικών φορέων και των εταίρων τους. Επιπλέον, επιτρέπει την παροχή αδειών διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών και στα μέλη των οικογενειών τους, που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα Χρυσή Βίζα (Golden Visa) είναι ένα επενδυτικό σχήμα που δίνει στους αλλοδαπούς επενδυτές και στις οικογένειές τους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ελεύθερα σε όλες τις χώρες της ΕΕ και τη δυνατότητα να ζήσουν στην Ελλάδα. Αποτελεί ένα είδος άδειας μόνιμης διαμονής που χορηγείται σε μη-πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επενδύουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Χρυσή Βίζα της Ελλάδας έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου απαιτούμενου ποσού επένδυσης στην Ευρώπη. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός ηλικίας άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, πραγματοποιώντας μία επένδυση σε ακίνητα αξίας 250.000€ και άνω, μπορεί να υποβάλλει αίτηση για το Ελληνικό Πρόγραμμα Χρυσή Βίζα. Οποιαδήποτε ακίνητα, οικιστικά ή εμπορικά, οπουδήποτε στη χώρα, μπορούν να συνδυαστούν ώστε η αξία τους να αθροίζεται στο ελάχιστο όριο των 250.000€. Επιπλέον, περισσότεροι του ενός επενδυτές μπορούν να συνδυάσουν τα κεφάλαιά τους σε ένα ακίνητο.
Η απόκτηση της Χρυσής Βίζας και των ωφελημάτων που προσφέρει είναι μία σχετικά εύκολη διαδικασία με κάποιου βαθμού ωστόσο ιεράρχηση ως προς τις διαδικασίες. Ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση μίας Χρυσής Βίζας στην Ελλάδα είναι περίπου δύο (2) μήνες. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει ήδη πραγματοποιήσει την επένδυση πριν υποβάλει την αίτηση και θα χρειαστεί καθαρό ποινικό μητρώο και ιατρική ασφάλιση για οποιαδήποτε παραμονή στην Ελλάδα. Απαιτείται συνήθως η συμβολή δικηγόρου και επενδυτικού συμβούλου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποτελεσματικά, γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ένα Σύντομο Οδηγό για Άδειες Διαμονής επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, επεξεργασμένο από την Enterprise Greece, στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Κινέζικα (θα ενημερωθεί) και Ρώσικα (θα ενημερωθεί).